Informatie pagina

Wat is nieuw en waarom deze website ?

Nieuw:

Een aantal jaren geleden was daar de Gans van Frans. Deze Gans dacht dat hij (zij) een schaap was. Nu is hij (zij) bij een ander soort neergestreken en denkt hij(zij) dat hij (zij) een Grauwe Gans is.

Beste Hoornders,

6 mei 2023

Nieuw op de website is een film van de familie Bulte naar Texel. Als de familie in Den Hoorn aankomt worden ze verwelkomt door de moeder van Ed Drijver. Souwi Duinker is op straat aan het spelen voor pension Happy Days. (Nu Bij Jef) Zoals jullie kunnen lezen in de Hoornder van 13 mei ben ik op zoek naar opnames van de Jan Drijverschool. Iedereen die foto`s of  filmopnames heeft en die aan mij beschikbaar wil stellen voor een film vanaf de opening tot tot en met de sloop van de school laat het me s.v.p weten.

Het is alweer een tijdje terug dat er wat gebeurde op de website : www:denhoorn-texel.nl
Sinds kort staat er een video van de laatste Landbouwdag op.
Het begon zo mooi, zon, zon en nog eens zon tijdens de voorbereiding maar op de dag zelf alleen maar regen. Toch nog geprobeerd om er iets van te maken.
Graag wil ik jullie wijzen op een kleuren film uit 1943 met de titel, “Texel, Parel der Waddenzee”, en wat ik zelf een van de leukste films vind:  “Den Hoorn in de jaren 50 & 60”. In deze film veel bekenden zoals Ome Willem Duinker en Jan Drijver. Zo zie je Souwi Duinker en Anneke Kikkert met grote strik in het haar als kleuterschool leerlingen en veel andere kinderen uit het dorp. Ondanks dat de kwaliteit van de film te wensen overlaat is het echt een prachtig historisch document en een fantastisch overzicht uit Den Hoorn van toen.
Momenteel ben ik nog bezig met een film over de nieuwe klok in het Hoornder kerkje. Het wordt een film van ± een uur, samengesteld uit 8 korte filmpjes die ik in de afgelopen tijd heb gemaakt en die ook op de site komen te staan.

Veel kijk plezier,
Jack Schilling

 

6 Mei 2023:De familie Bulte naar Texel (te vinden, films over en in Den Hoorn)

1 Maart 2023: Den Hoorn jaren 50 & 60 (te vinden, films over en in Den Hoorn)

14 Februari 2023: Landbouwdag 2023  (te vinden, Hoornder evenementen en festiviteiten door de jaren heen) 

10 Augustus 2022: Texel, Parel der Waddenzee 1943 in kleur  (te vinden, Diverse Texelse films)

22 Augustus 2021: Deel 2 van “De teloorgang van het bunkerdorp Loodsmansduin”, Het slopen van de bunkers  (te vinden, De teloorgang van het bunkerdorp Loodsmansduin)

18 Mei 2021: Landbouwdag 2015 (te vinden, Hoornder evenementen en festiviteiten door de jaren heen) 

1 maart 2021: Bestuurssamenstelling en beloningsbeleid Stichting Klok voor Den Hoorn  (te vinden, Stichting Klok voor Den Hoorn)

23 Februari 2021: Jaarverslag 2020 Stichting Klok voor Den Hoorn  (te vinden, Stichting Klok voor Den Hoorn)

21 Februari 2021: Deel 1 van: “De teloorgang van het bunkerdorp Loodsmansduin”  (te vinden, De teloorgang van het bunkerdorp Loodsmansduin)

3 Januari 2021: Diversiteit in de tuin, vogels en kikkers om en rond huis.  (te vinden, Natuur in en rondom Den Hoorn)

18 December 2020: Alternatieve Ouwe Sunderklaas. (te vinden, Hoornder evenementen en festiviteiten door de jaren heen) 

8 December 2020: Spechten in de tuin.  (te vinden, Natuur in en rondom Den Hoorn)

30 November 2020: Jonge Buizerd op het Nieuwe Slootje.  (te vinden, Natuur in en rondom Den Hoorn)

15 November 2020: Texel 575 jaar stad, een film van Henk Troost. (te vinden, Hoornder evenementen en festiviteiten door de jaren heen) 

15 November 2020: Den Hoorn 1985-1986. (te vinden, Hoornder evenementen en festiviteiten door de jaren heen) 

15 November 2020: Den Hoorn 1987-1988. (te vinden, Hoornder evenementen en festiviteiten door de jaren heen) 

Oktober 2020, Deel 2: “Klok voor Den Hoorn, het tekenen van het contract”. (te vinden, Stichting Klok voor Den Hoorn)

Het idee voor deze website is om films over Den Hoorn bij elkaar te brengen. In eerste instantie zijn we begonnen met het plaatsen van korte films over het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Het is de bedoeling om op deze site video-opnames over gebeurtenissen in en rond Den Hoorn te plaatsen. Dit kunnen festiviteiten, evenementen, herdenkingen en ook interviews zijn. Als er mensen zijn die ook authentiek filmmateriaal in hun bezit hebben en het leuk vinden om dat met mede-Hoornders te delen neem dan s.v.p. contact op met:  jack@denhoorn-texel.nl  Analoge VHS banden kunnen digitaal gemaakt worden.

Het is de bedoeling om deze site integer te houden en niemand te kwetsen. Mocht iemand bezwaar hebben tegen vertoning van de beelden laat dat dan s.v.p. weten en neem contact op met : jack@denhoorn-texel.nl