Stichting Klok voor Den Hoorn

Klok voor Den Hoorn

Het was de bedoeling om in december in de hervormde kerk in Den Hoorn een tweede luidklok opgehangen. Hiervoor is de stichting “Klok voor Den Hoorn” opgericht. De initiatief nemers, Kees Boon, Arie Abbenes en Jan Mooren zijn hier al geruime tijd mee bezig. Vanaf 4 oktober staan er een 2 korte filmpjes op de site.
Deel 1: “Klok voor Den Hoorn, het idee”
Het eerste filmpje gaat over het ontstaan van het idee. Hierin wordt verteld hoe het idee is ontstaan en waar de financiën vandaan komen en waar de klok komt te hangen.
Deel 2: “Klok voor Den Hoorn, het tekenen van het contract”
Op  11 september 2020 zijn Arie Abbenes, Jan Mooren en Kees Boon naar Finsterwolde afgereisd om het contract te tekenen en afspraken te maken over het ontwerp en de tekst op de klok. Ook werden afspraken gemaakt over het gieten van de klok op het dorpsplein.
In november zou  “Klok voor Den Hoorn deel 3, de klok van was” op de site geplaatst worden maar dit is inmiddels uitgesteld vanwege de Corona pandemie. Zodra de de werkzaamheden aan de klok hervat worden wordt dit weer op film vastgelegd en op de site geplaatst. Als eerste filmpje hoe het plan voor een tweede luidklok is ontstaan. Vanaf vandaag staat deel 2, het tekenen van het contract ook op de site.

Klok voor Den Hoorn deel 1: Het idee.

Klok voor Den Hoorn deel 2: Het tekenen van het contract.

Klok voor Den Hoorn deel 3: De valse klok.

Klok voor Den Hoorn deel 4: Het gieten van de klok.

Klok voor Den Hoorn deel 5: Het uitpakken van de klok

Klok voor Den Hoorn deel 6: Aankomst van de klok in Den Hoorn

Klok voor Den Hoorn deel 7: 

Klok voor Den Hoorn deel 8: 

 

 

 

 

De door Arie Abbenes, Jan Mooren en Kees Boon opgerichte stichting had te doel om het mogelijk te maken om een tweede klok in de toren van het kerkje nan Den Hoorn op te hangen.

De stichting is opgericht om het mogelijk te maken om in het kerkje van Den Hoorn een tweede luidklok op te hangen. Arie Abbenes, Jan Mooren en Kees Boon hebben deze stichting opgericht. Hieronder staan 2 linken. Door deze aan te klikken kunt u de bestuurssamenstelling en het jaarverslag 2020 bekijken. Verder op deze pagina een filmpje over het ontstaan van het idee en als tweede filmpje het tekenen van het contract met de klokkengieter. Het derde filmpje moet nog worden gemaakt. Dit is uitgesteld vanwege de corona pandemie.

Bestuurssamenstelling en beloningsbeleid Stichting Klok voor Den Hoorn 01-03-2021[200]

(Om het document “ Bestuurssamenstelling en beloningsbeleid Stichting Klok voor Den Hoorn” te openen klik op Bestuurssamenstelling)

 

Jaarverslag 2020 St. Klok voor Den Hoorn 22-02-2021

(Om het jaarverslag te openen/lezen klik op Jaarverslag.)